Twents Songschrijvers Gilde – TSG EP #1

Twents Songschrijvers Gilde - TSG EP #1Ik heb Tukkers in het wild ontmoet. Het is en blijft een bijzonder volk, maar eerlijk is eerlijk: ruwe bolster, blanke pit. Hoeveel écht Tukkerbloed er in het Twents Songschrijvers Gilde zit dat weet ik niet, maar het initiatief vanuit Enschede is verstandig. Waarom zou je immers niet de krachten bundelen om als singer-songwriter wat steviger in het grote aanbod te staan? De vijf belangrijkste leden van TSG speelden zelfs bij elkaar mee en besloten – gezien de resultaten – om de nummers maar in een studio op te nemen. En zo ligt TSG EP #1 voor me, met bijdragen van Arthur Adam, Jovan Bilbija, Tim van Doorn, Jasper Slaghuis en Johanneke ter Stege. Deze laatste is met “Ik wil met jou naar bed” de enige Nederlandstalige bijdrage – het is de nieuwe “Ik heb geen zin om op te staan”. De andere vier songs zijn Engelstalig. Je hoort echter nergens een Twentse knauw – al is hier verder weinig op tegen -, maar laat je dus niet afschrikken. Ondanks dat het nogal verschillende liedjes zijn qua stijl, vind ik het niveau hoog. Adam heeft een echte meezinger voor je, Bilbija gaat op de Jeff Buckley-toer, Slaghuis gaat voor een Christy Moore’tje en met de bijdrage van Van Doorn komt de stemming er wel in. Het Gilde heeft als basis Enschede en gaat af en toe de gemeentegrens over. Mocht je er wonen of ze bij je in de buurt komen, dan zou ik zeker eens gaan kijken. Als de avond zo goed is als deze EP, dan krijg je geen spijt.


mij=Bandbus Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven