The Sudden Death of Stars – All Unrevealed Parts of the Unknown

Sudden Death Of Stars - All Unrevealed Parts Of The UnknownAls je Syd Barrett-songs heel gaaf vindt, maar je vindt de vocalen van een Jacco Gardner te saai en je hebt het al helemaal niet op de chagrijnige monotone adempauzes van een David Gilmour, dan is Sudden Death Of Stars waarschijnlijk wat voor je. Ergens tussen de psychedelica, indiepop en energieke wave bevindt zich een band uit Rennes, Frankrijk. De band heeft maling aan groots Brits eervertoon en neemt gewoon over wat goed is. En, dus, The Kinks, aardige 60’s bietmuziek, wat vleugjes psychedelica, wat indie-noten zoals Felt en Stone Roses en heel wat geinige orgeltjes en sitar-klanken, maken van deze plaat een oprechte luisterervaring. Het is garage en het kan zo op elke Nuggets-verzamelaar. Het gezelschap wil niet veel over zichzelf kwijt. Ja, het zijn Fransen en ja, ze rekenen ook The Velvet Underground tot hun invloeden. Maar, dat hoor ik niet zo. De psychedelische sound van Reed en Cale was vergeven van de drugs en had voor mij een negatieve ondertoon. Sudden Death Of Stars is veel frisser, opgewekter en positiever in zijn aanpak. In september spelen de heren op het Liverpool International Festival of Pyschedelica. Daar kunnen ze zich meten met bands als Goat, Suuns, Sleepy Sun, The Lucid Dream, Wolf People en Hills. Daar zal blijken hoe retro maar fris de Franse slag op vijandige Britse bodem zal zijn en de band onwaarschijnlijk hoge ogen gaat gooien.


mij=Ample Play

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven