Metronomy – Love Letters

metronomy-love_letters.jpegDaar staat-ie dan, helemaal bovenaan de lijst met 145 favoriete nummers van het eerste kwartaal van 2014 volgens Job de Wit: “Love Letters” van Metronomy. De radio-edit is dan ook een instant classic. Toch? Zonder veel wijzigingen had het zo op een Motown-verzamelaar gepast. Bij 3FM kozen Roosmarijn Reijmer en Rob Stenders het nummer echter tot… houd je vast… “dj favorite”. Ja, dat leest u correct. Geen megahit. Geen A-rotatie. Dus geen Nederlands megapubliek. Eigenlijk kun je dan al meteen inpakken als band, waar je als vroege recensent op basis van zo’n superliedje eigenlijk meteen die verdiende doorbraak zou voorspellen – zoals die in Engeland en Frankrijk momenteel wel plaatsvindt. Gelukkig zijn er dan nog de weinige muziekliefhebbers die gewoon kunnen genieten van een lief akoestisch gitaarliedje als “The Most Immaculate Haircut”, waarin Joseph Mounts falsetstem heerlijk tegen een orgeltje instrijkt, halverwege een fadeout, krekels en een plons te horen zijn, en dan komt het refrein terug. Alleen al daarvoor is Love Letters 18 euro waard. Ook “Month of Sundays” is zo’n zomers liedje waarin tegelijk een zekere droefheid doorklinkt. De rest van de plaat heeft een soort ironische lulligheid over zich, zoals single “I’m Aquarius”, waarvoor zelfs een game-app gemaakt werd. Vast heel hip, maar voorganger The English Riviera zet ik toch wel net wat vaker op. Nog één tipje: vergeet de leuke Soulwax-remix van “Love Letters” niet.


mij=Because / Warner

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven