Micah P. Hinson – Micah P. Hinson and The Nothing

Micah P Hinton and the Nothing.jpgEn dan was er uiteindelijk toch een nieuw album van Micah P. Hinson. Na zijn auto-ongeluk in de zomer van 2011 bleef het lang stil rond de aan armen en benen gewonde singer/songwriter. Zijn armen kan hij naar verluidt weer redelijk gebruiken, maar hij schijnt nog steeds mank te lopen. De nummers op Micah P. Hinson and The Nothing schreef hij dan ook al voor het ongeluk, maar hij ging er nu pas de studio mee in. Vandaar wellicht dat hij er zo furieus inknalt met de lawaaierige gitaarrocker “How Are You, Just A Dream”, alsof hij zijn terugkeer van de daken wil schreeuwen. Deze opener is niet bepaald representatief voor de overige elf songs, opgenomen nu hij weer min of meer hersteld is. Het geluid wordt trager en treuriger en is nog immer gebed in melancholie en droefenis. Klassieke folk- en country-instrumenten als banjo en pedalsteel nemen de hoofdrol in, naast de krakende stem van de pas 33-jarige Hinson en een eenzame, brommende synthesizer of elektrische gitaar. Absoluut hoogtepunt is het verhalende “The Life, Living, Death And Dying Of A Certain And Peculiar L.J. Nichols” (‘My grandpa was born on a cold summer’s day’). Een tragikomische familiegeschiedenis zoals die er op vele backporches in de vorige eeuw bezongen moet zijn.


mij=Talitres

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven