Tangled Eye – Dream Wall

Tangled Eye - Dream WallZangeres Dede Priest, gitarist/bassist Jan Mittendorp en drummer Jasper Mortier zijn geen onbekenden in het blues- en bluesrockcircuit. In de band Tangled Eye heeft iedereen andere rollen toebedeeld gekregen. Gewoon omdat het kan en om elkaar fris en wakker te houden. Het levert een debuutplaat op waar dreiging vanuit gaat. Het is rauwe funkrock, soul en blues alsof een uitgeklede Mother’s Finest wordt bijgestaan door Marlene Shaw. Dede voorziet met haar vocalen de gortdroge drums en riffs van een warme jazzy soulsaus. Haar stem is in alle gevallen ‘uplifting’ zelfs wanneer Mittendorp en Mortier de meest donkere, scheurende en laaggestemde grooves inzetten. Dit is de ‘hard headed soul’ waarnaar Anouk op zoek is. Dat gaat dus veel verder dan wat blues-akkoorden. Dream Wall is de overtuiging dat wat je doet juist is, zonder tierelantijnen, opsmuk en overbodige arrangementjes. De meest gestripte versies van funk, soul, jazz, blues en gospel zijn op dit album goud waard.


mij=Black & Tan

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven