Wooden Wand – Farmer’s Corner

Wooden Wand - Farmers Corner.jpgKijk nou: James Jackson Toth lijkt vrede te hebben met het leven. Zo klinkt de opener van de nieuwe plaat van Wooden Wand, zijn nom-de-plume, in elk geval. De rauwe southern rock van zijn vorige album is nergens te bekennen en in plaats daarvan horen we klassieke country en folk in het luchtig gezongen “Alpha Dawn”. Het gaat hier om niets meer of minder dan het het geluk van steeds maar weer nieuwe wegen vinden. Alle negen liedjes op Farmer’s Corner zijn losjes op dit thema gebaseerd. Maar Toth houdt er niet van om de gebaande paden te betreden – pun intended – , want de daaropvolgende nummers laten Toth horen zoals we hem kennen: opgejaagd, melancholisch, droevig en hier en daar gefrustreerd. “Uneasy Peace” klinkt zoals de titel suggereert en van “When The Trail Goes Cold” via “Home Horizon” tot “Port of Call” en “Gone To Stay”: we horen verhalen over moeite en mislukking, ongeluk en ellende. James Jackson Toth weet er in de meeste gevallen prachtige liedjes van te maken. Opener “Alpha Dawn” en het te lang voortkabbelende “Dambuilding” zijn kandidaten om snel over te slaan, maar daar staan dan weer het eerder genoemde “Uneasy Peace”, “Adie” en de prachtige afsluiter “Gone To Stay” tegenover.


mij=Fire Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven