Johnossi – Transitions

Johnossi - TransitionsAls ik een Zweed was geweest, dan had ik geweten dat Johnossi geen singer-songwriter was. Dan had ik ook geweten dat de kern bestaat uit het duo John Engelbert (vocalen, gitaar) en Oskar ´Ossi´ Bonde (drums), dat ze met hun vorige album Mavericks in Zweden een Grammy wonnen voor beste groep en dat Transitions al in 2013 verscheen. Maar niets dus van dit alles, Transitions is hier net uit en de verwachte singer-songwriter is een band die van het grote gebaar houdt. Dat begin al meteen als ik de cd draai: de gitaar wordt zwaar aangezet, de stem van Engelbart trekt al echoënd de aandacht en de drums knallen eruit. Daarnaast zijn de keyboards van Martin Hederos die alle stiltes vullen en dan nog wat extra brengen om dit een plaat te laten zijn van een band die solliciteert naar een plek op een festivalweide, of zelfs een stadion. Het is zeg maar een mix van Kings of Leon, Elbow, Foo Fighters, The Tragically Hip en Live. Persoonlijk vind ik de productie van Bjorn Yttling (Peter Bjorn and John) en Pontus Winneberg (Miike Snow) veel te veel over de top. Alsof ik iets door mijn strot gedrukt krijg en daar heb ik dus een hekel aan. Toch valt er zeker wel wat moois te horen. Hiervoor moet ik echter wel door naar de tweede helft van de schijf waar het minder geforceerd toeven is met tracks als het dramatische “For A Little While” en het rockende “Alone Now”.


mij=Universal/Caroline

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven