Preservation Hall Jazz Band – That’s It!

Preservation Hall Jazz Band - Thats It.jpgHet immer broeierige New Orleans is de bakermat van een jazz-stijl vol blazers, heftige drumrolls en opzwepende zang. En dat heeft dus niets met oubollige dixieland te maken, ook al wordt ook dat New Orleans style jazz genoemd. De Preservation Hall Jazz Band is opgericht in 1961 om – de naam zegt het al – de in nood verkerende oude stijl jazz weer ruimte te geven. En daarmee de muzikanten die deze stijl speelden aan werk te helpen. Het echtpaar Jaffe richtte dit orkest op, maar tegenwoordig is het hun zoon, Ben Jaffe, die als bandleider fungeert. Daarnaast fungeert hij ook als tubaspeler, bassist en huiscomponist. Voor That’s It! schreef hij de meeste nummers zelf – veilig teruggrijpen op oude klassiekers lag te zeer voor de hand – en huurde een producer uit onverwachte hoek in. Jim James, bekend als frontman van My Morning Jacket, zat achter de knoppen in de naar de band (of wellicht is het andersom) genoemde Preservation Hall in New Orleans die als studio fungeerde. Hij zorgde voor een warm en soms zelfs broeierig livegeluid. De band deed de rest en speelde opwindende stukken die klinken alsof er een rock ‘n’ roll-band op het podium staat: zweterig en in de beste gevallen (opener “That’s It!”) zelfs gevaarlijk.


mij=Legacy / Sony

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven