Robyn & Röyksopp – Do It Again

robyn_royksopp-do_it_again.jpgSpontane muziek blijft toch altijd het mooist. Liedjes die je toevallig door iemand in het bos of bij een kampvuur gespeeld of verzonnen hoort worden, dat spreekt tot de verbeelding. Het meeste werk aan een opname lijkt me het ‘recreëren’ van die spontane ervaring, zodat blikken studiogeluid even puur klinkt als je het op je iPhone-doppen, in de auto of in een club afspeelt. Ware meesters in die kunst zijn de twee Noorse kameleons van Röyksopp, Torbjørn Brundtland en Svein Berge. Ze kunnen alles produceren, van clubhits tot ballads, maar tegelijkertijd blijft die keuze altijd ambigu. Zo ook weer op deze 5-track-EP. Voor een clubhit is “Do It Again” ook weer niet heel uitbundig, voor een ingehouden ballad is “Every Little Thing” net wat te stijlvol in de strakke synthesizers gegoten (Roxette en Hooverphonic deden dat ooit heel anders). Het idee om met Robyn samen te werken, zoals eerder in “The Girl and the Robot”, “None of Dem” enz., ontstond spontaan en wederom werkt het prima. De refreintjes zijn dit keer wat minder catchy, maar daar staat tegenover dat er heel wat mooie geluiden zitten in de lang uitgesponnen tracks (“Monument” en “Inside the Idle Hour Club”). Mooi hoe Robyn en Röyksopp trouw blijven aan hun geluid. Minpuntje voor de flauwe marketing en het karige cd-artwork. Met je grote opschrift ‘cd’ op de cd. Thank you, Captain Obvious.


mij=Dog Triumph

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven