Run River North – Run River North

Run River North - Run River NorthBen je qua folk niet al te zuiver in de leer en heb je iets met folkpop, zeg maar ergens tussen Fleet Foxes en Mumford & Sons, dan moet je zeker eens naar Run River North gaan luisteren. Dit Koreaans-Amerikaans gezelschap, met als basis Los Angeles, weet het perfecte liedje neer te zetten. Zeg maar Of Monsters And Men, maar dan met meer dan één leuk liedje. Het zit er allemaal in: de samenzang, het spel tussen zanger en zangeres, en een opzwepend ritme dat maakt dat je er vrolijk van wordt. Revolutie hoef je nergens te verwachten, maar de violen geven toch dat extra´s dat deze band uit laat steken boven veel andere folkpopbands. Voor de productie tekende Phil Ek (o.a. Band of Horses en Fleet Foxes). Hij heeft alle scherpe kantjes eraf gehaald, maar een perfect klinkende schijf overgelaten. Maar het meest sterke punt zijn de liedjes die je na een keer draaien niet meer uit je hoofd krijgt. In 2012 namen ze overigens al een song op voor een commercial van een autofabrikant, die ze in Amerika al bekendheid gaf. Helaas voor ons zullen ze daardoor hier voorlopig niet optreden. Het was de perfecte festivalband geweest om in het zonnetje een biertje bij te drinken en de klanken over je heen te laten waaien.


mij=Nettwerk/Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven