Dan Sartain – Dudesblood

 Dan Sartain - DudesbloodAls je de hoes bekijkt dan belooft het een ruige bende te worden op Dan Sartains nieuwste getiteld Dudesblood. Hetgeen overigens ook in de lijn zou liggen met de voorganger Too Tough To Live. En inderdaad, de opener en titelsong pakt je meteen op om je een eind verder weer neer te gooien in de Ramones rock ‘n’roll-stijl. Af en toe heeft een mens als ik nu eenmaal behoefte aan energieke rock en dat ging met dit plaatje goedkomen.. Althans, dat verwachtte ik. Het energiepeil zakt echter prompt, met als gevolg dat mijn invalshoek een heel verkeerde blijkt zijn. Luisteren naar Dudesblood is als het draaien van plaatjes door de dj die een sterke mix maakt van alternatieve songs zonder het doel van een fijne selectie uit het oog te verliezen. Het maakt het echter niet waarschijnlijk dat Dudesblood door iedereen gewaardeerd zal worden. Als je er even voor gaat zitten dan openbaren zich sterke nummers als The Knife-cover “Pass This On”, het new wave-achtige “Marfa Lights”, de knipoog naar de punk in “Smash The Tesco” of de Carl Perkins-cover “Moonlight Swim”. Dit alles echter zonder nou een echte kopie te zijn van artiesten waar je dan zoal aan denkt. Nee, hiervoor heeft Dan Sartain teveel kwaliteit in huis. Daarvan getuigt Dudesblood.


mij=One Little Indian / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven