The Pussywarmers and Réka – I Saw Them Leaving

The Pussywarmers and Réka - I Saw Them Leaving.jpgHoe ranzig de bandnaam ook, het combo dat zich The Pussywarmers noemt weet wel hoe ze moeten spelen. Hun benadering van vaudeville, country, folk, blues, jazz en rock ‘n’ roll verraadt dat ze al die genres tot in de puntjes beheersen. Nu ze op hun derde plaat, I Saw Them Leaving, beschaafder klinken dan op hun eerste twee albums valt dat des te meer op. Wat overigens niet betekent dat je ze nu in elk theater op kunt laten treden. Daarvoor kleuren ze bij lange na niet netjes genoeg binnen de lijntjes, al zijn de tekeningen nu wel herkenbaarder. Wellicht komt dat door zangeres Réka Cziscèr. Live speelde ze al eerder mee, nu hebben de Italiaanse Zwitsers tien nummers opgenomen met deze Hongaarse dame. Ze kan croonen als een actrice uit de jaren vijftig, maar evengoed klinken alsof ze dronken cafébezoekers van zich af moet houden. Hoe groot het instrumentarium van The Pussywarmers ook mag zijn – tuba, trombone, accordeon en contrabas komen regelmatig voorbij – de toevoeging van deze zangeres is een gouden vondst. Niet omdat de chaos nu verdwenen is, maar omdat hun liedjes beter uit de verf komen dan ooit tevoren.


mij=Wild Honey Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven