Night Ranger – High Road

Night Ranger - High RoadOp een tijdje in de jaren negentig na, heeft Night Ranger altijd dezelfde kern gehad: drummer Kelly Keagy, gitarist Brad Gillis en bassist Jack Blades. Allemaal kunnen ze zingen en allemaal kunnen ze songs schrijven die akelig catchy zijn zonder dat het formulewerk wordt. Sinds een jaar of vijf is ook gitarist Joel Hoekstra (Jeff Scott Soto, Trans-Siberian Orchestra) tot de rangen toegetreden. Dat leverde op Somewehere in California al heerlijke niets-aan-de-hand-rock op en daar gaan ze op High Road vrolijk mee verder. Vernieuwing of spectaculaire composities levert dat niet op, maar wel AOR die aan alle kanten klopt. Mooie koortjes, gitaarwerk dat precies stevig genoeg is, smaakvol ingezette toetsen, direct meezingbare refreinen, kortom prima radiorock. Dat lijkt niet zo ingewikkeld, en toch laten veel acts in deze hoek horen dat het maar wat lastig is om niet door te slaan in te glad geproduceerde formulerock met stopverftoetsen. Night Ranger slaagt er toch maar keer op keer in de valkuilen te vermijden en gewoon een lekkere rockplaat af te leveren. Als er vervolgens ook nog een paar uitschieters tussen zitten zoals het titelnummer, “Knock Knock Never Stop” en “St. Bartholomew”, dan heb ik niets te klagen. High Road is gewoon fijn vakwerk!


mij=Frontiers/Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven