The Projection Company – Give Me Some Lovin / Scott Carpenborg & The Electric Corona – Fantastic Party

Fantastic Party.jpgReissuelabel Gear Fab Records heeft er weer twee opgeduikeld: exploito-platen, ooit in de jaren zestig in de markt gezet om snel geld te verdienen aan jongeren op zoek naar alles wat op dat moment hip en happening was. Er werden muzikanten ingehuurd, er werd een studio geregeld en een vormgever, en even later lag er een album klaar. De betrokkenen deden maar wat en dus werken zowel de namen van de (verzonnen) bands, de plaattitels en uiteraard de muzikale prestaties stevig op de lachspieren. Give Me Some Lovin’ heet het product van The Projection Company en uiteraard slaat dat op openingsnummer “Gimme Some Lovin'”, een beroerde cover van de hit van The Spencer Davis Group. Omdat Jimi Hendrix enorm populair was heet één van de tracks “Our Man Hendrix”. Bob Dylan wordt geciteerd door “Don’t Think Twice” als titel te gebruiken en verder had men geen idee wat men aan het doen was. Hetzelfde gold voor Fantastic Party. De lachspieren worden stevig aangesproken door titels als “All Men Shall Be Brothers of Ludwig”, “Swing Low, If You Like To Do” en de ondertitel voor dit Duitse product: Die Tanzplatte für Heisse Stunden.


mij=Gear Fab Records / Clear Spot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven