Dancing Dollekamp – Onder De Radar

Dancing Dollekamp - Onder De RadarAndré Manuel is een bezige bij. Hij staat met een cabaretshow Het Lied in de theaters en heeft inmiddels twee bands waar hij mee optreedt. Dit zijn de herenigde Fratsen, waar later dit jaar een nieuw album van verschijnt, en Dancing Dollekamp waar nu het eerste album Onder De Radar van uit is. Dollekamp was de titel van Manuels laatste album, maar deze heeft nu met een heuse band voeten op aarde gekregen. Leek het live toch een beetje een onderbroekenlolband te gaan worden, hier is op Onder De Radar weinig meer van te horen. Het wordt serieus aangepakt en het resultaat mag er zijn. Neem alleen al de hoes en boekje ontworpen door drummer Adri Karsenberg, zo zie ik het graag. Manuel zingt overigens weer in het Twents en die jas past hem prima. Maar dan de muziek, waar het toch eigenlijk om draait. Opener “Dancing Dollekamp” kan wedijveren met Krangs “Ketterse Fanfare” (een eerdere band van Manuel), “Ut Kump Weer Good” over depressiviteit past in de traditie van het Fratsennummer “Stilte” en op “Zommer” kan het even helemaal los met heerlijk gitaarwerk en de briljante liedregel waar ik erg moest lachen om ‘Ik veul mie as nun Franske Bauer zo blie’. Kortom, uw recensent kon deze plaat wel eens in zijn eindlijstje 2014 gaan zetten. En met zo’n dijk van een plaat mag je best wat moeite doen om dit in eigen beheer uitgegeven album thuis te krijgen.


mij=Silvox Records/Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven