Johnny Cash – Out Among The Stars

Johnny Cash - Out Among The Stars.jpgHet is dat er die Stem is, anders zou Out Among The Stars een typisch voorbeeld zijn van gelikte Nashville-country, gedoemd om als gladde rotzooi in de annalen van de country terecht te komen. Het verhaal is al vele malen eerder verteld. In de jaren tachtig lag de carrière van Johnny Cash goeddeels op z’n gat en platenmaatschappij Columbia wist niet zo goed wat ze met hem moesten. Aan het eind van dat decennium zou hij zelfs op straat worden gezet, waar hij door Rick Rubin vanaf werd geplukt om met hem de fabelachtige reeks American Recordings op te nemen. Maar goed, terug naar de jaren tachtig. Een popplaat moest het worden en dat zal ongetwijfeld het soms lelijke geluid en het kinderkoor in “Tennessee” verklaren. De nummers klinken maar matig geïnspireerd, zelfs als het gaat om een duet met Waylon Jennings (“I’m Moving On”) of June Carter Cash (“Baby Ride Easy” en “Don’t You Think It’s Come Our Time”). De plaat is samengesteld uit opnames uit 1981 en 1984, maar het album kwam er nooit. Tot zoonlief John Carter Cash twee jaar geleden de opnames ontdekte en ze op Columbia’s Legacy-label uitbracht. Het is geen waardeloze plaat – de Stem heeft ze ingezongen – maar bepaald ook geen hoogvlieger in Johnny Cash’ oeuvre. Hoogstens een aardige, want uit onbekende nummers opgebouwde aanvulling op het werk van één van de belangrijkste Stemmen van de twintigste eeuw.


mij=Legacy / Columbia

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven