Andrea Schroeder – Where The Wild Oceans End

Andrea Schroeder - Where The Wild Oceans EndDonker, zwaar en melancholisch. Zo zou je Where The Wild Oceans End, het tweede album van de Berlijnse Andrea Schroeder kunnen omschrijven. Alsof Marlene Dietrich anno 2014 een plaat heeft gemaakt, zo klinken deze liederen van Schroeder. Duister, theatraal en mysterieus, afwisselend gezongen en in parlando gebracht met de donkerbruine stem van Schroeder. De songs krijgen precies de juiste spookachtige sfeer mee door de hand van producer Chris Eckman (The Walkabouts). Een terechte voorname rol krijgen de bezwerende vioolpartijen van violiste Catherine Graindorge. Hoogtepunten zijn het spooky “Ghosts of Berlin”, het rockende “Rattlesnakes” en “Summer Came To Say Goodbye” waarvan de melancholie afdruipt. Eervolle vermelding nog voor Schroeders versie van David Bowies “Heroes” die ze als “Helden” in het Duits zich compleet eigen maakt. Where The Wild Oceans End is een prachtig album dat onder je huid gaat zitten en een waardevolle aanvulling is op de toch al zo rijke Berlijnse muziekgeschiedenis.

mij=Glitterhouse

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top