Morrissey – World Peace Is None Of Your Business

Morrissey - World Peace.jpgVan You Are The Quarry, Ringleader of the Tormentors en Years of Refusal, naar Swords betekent van erg goed, via prima en matig naar bagger in één decennium. Maar hoe wisselvallig zijn solo-oeuvre zich ook ontwikkelt, het lijkt er op dat Stephen Patrick Morrissey zich altijd weer weet op te richten. World Peace Is None of Your Business mag dan niet de vuistslag zijn die You Are The Quarrywas, de plaat komt wel aan. De titeltrack is de Mozzer in ouderwets snerend sarcastische vorm en zet de toon voor de rest van het album. De typische Morrissey-verwijzingen volgen elkaar in sneltreinvaart op, van literaire knipogen (Neal Cassady en andere beatpoets in “Neal Cassady Drops Dead”), via goed versus kwaad (“I’m Not A Man”) naar het spugen op de wereld en de liefde in respectievelijk het door een hypernerveuze beat gedragen “Earth Is The Loneliest Planet of All” en “Kick The Bride Down The Aisle”. Uiteraard horen we weer pareltjes van teksten naast draken van rijmelarij (‘You fail like a woman and you lose like a man’, ‘In a mudslide of gloom / She’ll order you to tidy your room” ). World Peace Is None of Your Business klinkt vooral krachtig en dat zal komen doordat er geen loze vullers opstaan (al is er een deluxe-versie met maar liefst zes bonustracks). Morrissey op z’n best? Dat nou ook weer niet, maar hij is wel duidelijk in vorm.

mij=Harvest Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven