Orgaanklap – Kwarktassen

Orgaanklap - Kwarktassen.jpgHet muzikale en tekstuele vernuft van De Raggende Manne hebben ze niet, de lol in ruige teksten wel. Ze klinken niet zo aardig als de fijne schoonzonen van De Heideroosjes en hun humor is anders dan die van De Boegies. Ook missen ze het gevoel voor absurdisme van de Sufgerukte Wallies. Toch hebben de jongens van Orgaanklap ongetwijfeld naar alle vier bovengenoemde bands geluisterd. Feestvieren, rondspringen en (heel veel) bier drinken klinkt als hun belangrijkste aandachtspunt, maar zanger Tom Eysink Smeets probeert wel andere onderwerpen aan te snijden. In openingsnummer “Mijn hand” – in essentie een boos nummer over een kapotte relatie – klinkt het dan zo ‘Ik heb je niet meer nodig / want mijn hand zit altijd strakker zijn dan jouw kutje’. En als het gaat om de ergernis over hippe DJ’s (“Ik ben een DJ”): ‘Jouw taak is plaatjes draaien / arrogante lul!’. Geenstijl gaf Orgaanklap veel aandacht, maar zelfspot hebben deze jongens wel, getuige de tekst van “I’m Fuck, Punk You”: ‘Wat jij zegt dat vind ik dom / Heel veel geld is super stom! / Ik heb geen toekomst dus fuck you! / Politiek maakt me super moe! / I’m Fuck Punk You’.


mij=Suburban

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top