Colourmusic – May You Marry Rich

Colourmusic - May You Marry RichIn het algemeen wordt het in huize Ewie niet gewaardeerd als ik de volumeknop van de stereo wat meer opendraai. Elke dag een stukje in de heilige koe is dus ideaal hiervoor. Er is echter muziek die hier minder voor geschikt is: muziek waarop je als het ware wegdrijft en die je concentratie doet verslappen. Het kwartet Colourmusic uit Stillwater, Oklahoma is zo’n leverancier van dat gevaarlijke materiaal. Als ik dan een avondje alleen thuis ben, door vrouw en kind verlaten, dan zie ik mijn kans schoon: May You Marry Rich schalt door de woonkamer. De plaat is een grote psychedelische trip waarbij ik sterk aan The Flaming Lips moet denken. Ook zo’n band die er niet is om het je makkelijk te maken. Over de voorganger uit 2011 My ______ Is Pink zei mijn File Under-collega René: ‘Maar goed, als volgend jaar alle moeilijkdoenerij achterwege is gelaten, gaat Colourmusic nog eens hoge ogen gooien op de grote muziekfestivals’ Of dit op het podium gebeurt kan ik niet bekijken, maar dat is op deze plaat zeker niet het geval. De gitaar, de bas, de drums, de vocalen: ze gaan allemaal hun eigen moeilijke weg. Eigenwijs, maar toch op een manier dat ze elkaar nodig hebben. Het shoegazet, het krautrockt, het wil mooi zijn, maar in het hart is het rauw en onrustig. Intrigerend.


mij=Memphis Industries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top