DZ Deathrays – Black Rat

DZ Deathrays - Black RatMet enkel een basgitaar en een drumstel kun je geweldige muziek maken, zoals het dancepunk/garagerockduo Death From Above 1979 in 2004 aantoonde. Tien jaar later zijn ze terug met een leuke nieuwe plaat (The Physical World) – terwijl tegelijk het tweede album verschijnt van de DZ Deathrays, hun frisse navolger die hetzelfde kunstje doet. Van de twee vind ik dit keer de DZ Deathrays’ Black Rat net wat leuker. Ken je dat gevoel nog uit je jeugd, dat je een nummer van Nirvana of Green Day voor het eerst hoorde en spontaan verliefd werd op een gitaarriff? Dat je niet precies kunt duiden wat er nou zo aanstekelijk aan is, maar dat je gewoon heel blij wordt van een smerige distorted gitaarsound? Moet je “Gina Works At Hearts” eens aanzetten. En “Fixations” had van The White Stripes of Franz Ferdinand kunnen zijn. Debuutplaat Bloodstreams uit 2012 was al goed, maar Black Rat is overal wat vetter aangezet en is ronduit beter. Vreugde! Vuisten in de lucht! Ik kan gaan zeiken dat “Ocean Exploder” wel wat doordreint of dat de hele plaat hetzelfde sexy en sleazy recept volgt maar DAT IS ER NOU JUIST ZO GOED AAN!!


mij=Mushroom Music Publishing

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven