Sam Roberts Band – Lo-Fantasy

Sam Roberts Band - Lo-FantasyEindelijk weer een album na drie jaar. De zesde alweer. En met een nieuwe producer (Youth, o.a. bekend van The Verve en Crowded House). We hebben het hier over de Canadese Sam Roberts Band. Het album is getiteld Lo-Fantasy. Ik moet alleen eerlijk melden dat ik nog nooit van de beste man en band gehoord heb. De vraag is of dit nou een misser van mijn kant is of dat ik niet zoveel heb gemist. Dat betekent dus een kritisch oor richting zijn nieuwe loot. Hier kan ik kritisch op zijn: teveel Britpopperig, wat teveel bombast, alle leegtes worden gevuld met een keyboard. Het heeft zo ook wel iets van Roxy Music in de tachtiger jaren. Ik heb bij het resultaat een beetje het gevoel dat het erin geramd wordt, maar dan speel ik wel even de boeman. Als je het van een positieve kant bekijkt dan stuitert de muziek heerlijk, ligt lekker in het gehoor, funkt het prima, word je er vrolijk van en lijken ze me de ideale festivalband. Sam Roberts Band is zeg het maar de Canadese Go Back To The Zoo, maar waar de Nederlanders moeite hebben om net zulke lekkere nummers te maken als bij oprichting scoort Sam Roberts aan de lopende band.


mij=Paper Bags Records/NEWS

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top