Space Siren – If You Scream Like That, Your Monkey Won’t Come

space_siren_-_if_you_scream_like_that.jpgIf You Scream Like That, Your Monkey Won’t Come. Da’s een hoogst ongebruikelijke titel voor een plaat. Maar, nu moet ik ook zeggen, Space Siren, de vertolkers van de plaat met bovengenoemde titel is ook een hoogst ongewoon bandje. Bezetting? Twee dames (drums, zang en zang/gitaar) en twee heren (bas en gitaar). Genre? Kabaal! Uiterst degelijk kabaal! Er komt ineens een stroom aan goede degelijke rockbandjes opzetten en het Nederlandse Space Siren speelt meteen mee in de eredivisie. Zoals gezegd, degelijke, licht psychedelische gitaarherrie met een shoegaze randje, inclusief zangeres . Een onvermijdelijke naam is dan de Breeders, maar die halen ze makkelijk rechts in. Gezien de gekte her en der in de nummers, komt Frank Black zelfs eerder kijken, met Sonic Youth achter als band. Space Siren weet namelijk het quiet-loud-quiet naar grote hoogten te tillen, met zangeres Gwendolien die je eerst uiterst liefelijk in de oren fluistert, waarna de band vervolgens krijsend en knarsend over je heen dondert. Zo’n plaat waarbij je na veertig minuten met de tong op je schoenen loopt en blij bent dattie is afgelopen. Om’m vervolgens, na een slokje water, gewoon weer op te zetten. Nee, wat Space Siren’s If You Scream Like That, Your Monkey Won’t Come betreft, kunnen we gerust nu al stellen: jaarlijstvoer. Opzeker.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven