Von Pariahs – Hidden Tensions

Von Pariahs - Hidden TensionsFrankrijk en rockmuziek is niet echt een lekker combinatie. Dat moesten de vijf leden van Von Pariahs zich ook bedacht hebben. In de persoon van de van Jersey afkomstige Sam Sprent haalden ze een Brit binnen. Maar niet zomaar een Brit, maar eentje die gezegend is met een geweldige stem. Na drie jaar toeren met zo’n kleine 150 optredens – niet slecht voor een band zonder release – werd het tijd voor een album die de titel Hidden Tensions meekreeg. Hierop laat Von Pariahs horen dat ze er klaar voor zijn. Wat een dijk van een rockplaat! Het is onmogelijk om niet aan de popgeschiedenis te denken met bands als Echo & The Bunnymen en The Cure of recenter Interpol en Madrugada. Ze doken de studio in met Dave Odlum (o.a. Anna Calvi) om uiteindelijk twaalf nummers aan de man te brengen. Ondanks dat het wat gepolijst lijkt weten ze al schoenstarend te voorkomen dat dit storend wordt door je af en toe met opgekropte woede uit je trip te halen. Het is spannend, het is dynamisch, het heeft overredingskracht en het zijn fijne liedjes. Wat wil een mens nog meer? Met Hidden Tensions leveren ze een van de fijnste rockplaten die ik dit jaar gehoord heb.


mij=Yotanka/Differ-Ant Distribution

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven