Dan Wilson – Love Without Fear

Dan Wilson - Love Without FearHet is niet te doen om de gigantische staat van dienst hier op te noemen die singer-songwriter Dan Wilson heeft. Kort samengevat: Wilson is frontman van Semisonic, bekend van de aanstekelijke hits “Closing Time” en “(All About) The Chemistry”. Daarnaast schreef hij (mee aan) en/of produceerde hij hits voor onder andere Adele, Pink en Weezer. Geen wonder dat zij allemaal de hulp inriepen van Dan Wilson, goede en catchy liedjes maken is hem op het lijf geschreven. Love Without Fear is na het uitstekende Free Life uit 2007, zijn tweede soloalbum. Het bevat elf fijne liedjes met een sixties- en americanafeel waarop Wilson hulp krijgt van vrouwelijke singer-songwriters als Lissie, Sara Bareilles, Missy Higgins en Dixie Chick Natalie Maines. Alle elf nummers puntig en catchy en nét even beter dan de gemiddelde popsong. Dat komt door de gave van Wilson door onweerstaanbare melodieën te maken, zoals in “However Long”,”Disappearing” en “Even The Stars Are Sleeping”. De liedjes van Wilson onderscheiden zich door goede arrangementen en verrassende wendingen. Het maakt Love Without Fear een van de betere popalbums die ik dit jaar gehoord heb. Het is dan ook eigenlijk wel logisch dat Dan Wilson dinsdag niet zomaar een concert geeft in Paradiso, maar onder de noemer ‘Words & Music by Dan Wilson’ het publiek een soort college geeft over zijn manier van songwriting. Voor (beginnende) singer-songwriters is dat een dikke aanrader, evenals voor liefhebbers van mooie en goede liedjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top