Fabian – The Grand Ville Getaway

Fabian - The Grand Ville GetawayThe Grand Ville Getaway is een EP van bijna een half uur met aan het roer de uit Voorburg afkomstige Fabian Schrama. Zijn eerste EP kwam in 2010 uit. Dat is al even gelee, maar Fabian zat niet stil. Zo was hij een van de deelnemers bij De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waar hij overigens niet won. En er was een optreden bij De Wereld Draait Door, al is dat ook te danken aan beide programma’s. Toch is hij gezien zijn speellijst (qua aantal optredens en grootte van de podia) nog op zoek naar een doorbraak. Die mag er wat mij betreft komen, want hij weet met behulp van zijn band een geluid te creëren dat herinneringen oproept aan J.J. Cale, Tony Joe White en Shawn Mullins. Je wordt dus getrakteerd op relaxte bluesy songs waarbij Fabian zingt c.q. praatzingt. De mooiste song vind ik “Money In The Bag” die ik nadat ik hem ‘s ochtends gehoord heb, de hele dag loop te zingen. Ik krijg er een goed humeur van. Het sterkste in de liedjes in het algemeen vind ik de gitaarpartijen die mij visioenen geven van Amerikaanse vergezichten die je vanaf de veranda gadeslaat. Helaas valt mijn eigen terras dan weer wat tegen, maar ja. Het zal ongetwijfeld sappelen zijn voor Fabian en zijn makkers, maar als ze zo relaxt zijn als deze EP uitstraalt dan hoop ik van harte dat ze door een (Amerikaanse?) platenmaatschappij worden opgepakt. Zulk talent moet gehoord worden.


mij=Eigen Beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top