Jeff Beadle – The Huntings End

Jeff Beadle - The Huntings EndDe afgelopen vier jaar had de Canadese singer-songwriter Jeff Beadle tijd genoeg om materiaal te verzamelen voor zijn debuutalbum. Als schoonmaker van zwembaden van welgestelden in de omgeving van Toronto was hij vaak alleen. De perfecte baan om zijn gedachten de vrije loop te laten over zijn leven en daar acht mooie liedjes over te maken. De ideeën legde hij vast op zijn telefoon om ze later, samen met zijn goede vriend Frank Gairdner, uit te werken en op te nemen op de afgelegen boerderij van Gairdners ouders in de bossen van Ontario. Het resultaat heet The Huntings End en is een debuut dat er mag zijn. De enige instrumenten die je op dit album hoort zijn een akoestische gitaar en af en toe een mondharmonica. Dat kan heel snel saai worden maar door de intense en mooie zang van Beadle en zijn goede teksten is dat nauwelijks het geval. Centraal thema is het omkijken naar wat geweest is en je realiseren dat het allemaal niet zo mooi is als dat je altijd had gehoopt dat het zou worden. Zoals in “Cautious Lovers” waarin een huwelijk op zijn eind loopt en jeugddromen die niet uit zijn gekomen in “Did You Run”. Beadle is bitter over zijn verleden maar positief over zijn huidige bestaan waarin hij deze ervaringen omzet in mooie liedjes. Dit heeft hij met een prachtige zin beschreven in “Silver Zippo Lighter”: ‘I hope that my fantasies might grace me with their presence again’. The Huntings End is een persoonlijk en talentvol debuut waarmee Jeff Beadle zijn visitekaartje heeft afgegeven. Een visitekaartje wat je goed moet bewaren want dit is pas het begin, Jeff Beadle heeft volgens mij nog veel meer in zijn mars.


mij=Butterfly Collectors

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top