The Assyrians – Tundra

The Assyrians - Tundra.jpgGalactic pop noemt het Milanese kwartet The Assyrians de nummers op Tundra. En dat is niet eens zo gek bedacht: ze maken psychedelische liedjes met een poptwist. Het psychedelische gaat ze goed af, al is de opbouw van de nummers wel erg vaak hetzelfde. Er wordt geopend met een zoemend synthesizereffect, waarna de band een melodieus liedje inzet met koortjes en rinkelende gitaren, ondersteund door wederom die zoemende effecten. (Op hun Facebookpagina laten ze dan ook vol trots hun oude synthesizer zien.) Het poppy zit ‘m niet alleen in de melodieën, maar ook in de lengte van de nummers: geen ellenlange psychedelische trips, maar rond de drie minuten de boel afronden. The Assyrians bestaan nu drie jaar, in november 2012 brachten ze een eerste EP uit (met de omineuze titel S/T tape) en nu ligt hun debuutalbum in de winkels. Aan de arrangementen is te horen dat ze die twee jaar goed hebben besteed, maar het zou fijn zijn geweest als ze in die tijd ook op zoek waren gegaan naar wat sterkere melodieën. Lang niet elk nummer blijft overeind in alle geluidseffecten, terwijl ze getuige de single “Baobab” wel wat in hun mars hebben.


mij=Foolica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top