The Dynamite Blues Band – Shakedown & Boogie

The Dynamite Blues Band - Shakedown & BoogieThe Dynamite Blues Band. Wat zouden zij voor muziek maken? Inderdaad. En zijn ze van de gevoelige snaar of het meer ruigere werk. Inderdaad. En dan nog The ervoor. Inderdaad. Het is precies de muziek die ik verwacht. En daar is niets mis mee. Inderdaad. Neem daarbij de geinige hoes en ik heb er al zin in voor ik een noot gehoord heb. De vier heren uit Noordwijk (en omgeving) brengen bij mij weer eens de blues onder de aandacht. Het is een voortzetting van Big Blind waar in 2010 een punt achter werd gezet. Shakedown & Boogie is hun debuut en het gaat dertien liedjes helemaal los. Het is blues waarvan de zaal gaat koken, het bier in massa’s naar binnen geklokt wordt en aan het eind van de avond iedereen bezopen is en van top ton teen drijfnat van het zweet. Het lukt niet iedereen om dit ook in de studio te vangen, maar daar hebben de heren met behulp van producer Remko Schouten geen probleem mee. Het begint al meteen bij opener “Howlin”, waar na de introductie van het aanstekelijke gitaarspel door J.J. van Duijn en de heerlijk rauwe stem van Wesley van Werkhoven aansluitend de bluesharmonica zijn ding mag doen. En dat zal de volgende twaalf nummers qua intentie en uitvoering niet meer veranderen.


mij=Eigen beheer/Sonic Rendezvous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top