Chicks On Speed – Artstravaganza

Chicks On Speed - ArtstravaganzaArtstravaganza is alweer het zevende album van het duo Melissa Logan en Alex Murray-Leslie. De plaat maakt deel uit van een Gesamtkunstwerk genaamd SCREAM, een nieuwe media, audio en visueel spektakel dat in diverse grote musea in de wereld te zien zal zijn. Waar gaat het over bij de dames? Het gaat over het nu, over de huidige toestand in de wereld waar iedereen in staat is om onze eigen wereld samen te stellen, een eigen maatschappij, zoals Yoko Ono al opriep in 1973. De pest is dat hoewel maatschappelijke systemen in een rap tempo over de kop gaan, er bij musea nog steeds wordt uitgegaan van een enkele curator die de boel in zijn eentje beslist. Chicks On Speed gaat er met dance en electrohouse gewoon vanuit dat muziek, beeldende kunst, mode, poëzie en politiek steeds vaker in elkaar overlopen en van elkaar afhankelijk zijn. Vandaar dat het duo samenwerkt met Peaches, met auteur Douglas Gordon en zelfs met Wikileaks-oprichter Julian Assange die op de track “God” te horen is. Muzikaal is het allemaal niet hoogdravend of vernieuwend. We kennen de beats en bliebs van Chicks On Speed nou wel. Dat maakt eigenlijk ook niet uit. De dames zijn met Chicks On Speed gewoon een van de betere doornen in het oog van de corporate muziekindustrie en de merknamen die de dienst uitmaken in de kunstwereld. Iemand moet het doen, en dan kunnen dat maar beter de Chicks On Speed zijn, want dan weet je dat het met positivisme, met humor en met hun eigen unieke stijl gebeurt.


mij=Initiative Musik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top