Ex Hex – Rips

Ex Hex - RipsDe naam van dit nieuwe bandje zette mij even op het verkeerde been, maar na even nagedacht te hebben kon ik concluderen dat ik geen enkele ex heb die ik als hex zou willen omschrijven. OK, genoeg gegrapt op het niveau van wijlen Seth Gaaikema, back to business. Ex Hex is een powertrio rond zangeres/gitariste Mary Timony die we onder andere al kenden van het lekker furieuze Wild Flag en (in de jaren negentig) Helium. Het eerste album van dit drietal is nu verschenen en werd door menige gewaardeerde collega in de media al aardig bejubeld. En dat is niet verbazingwekkend. Ex Hex trakteert ons een dik half uur lang op vette riffs met doeltreffend sterke melodieën. Zeer strak gespeeld, pakkend gecomponeerd en nergens saai. Met bijzonder vette knipogen naar de powerpop en Amerikaanse punk van eind jaren zeventig klinkt het album al vanaf het begin vertrouwd zonder in een retro-val te lopen. Het enthousiasme spat er vanaf en de repeatknop is snel gevonden. Toen ik nog een kleine vonx was en plaatjes draaide op mijn kamertje, ging ik bij dit soort songs op mijn bed springen (anders sloeg mijn pick-upje over). Dat zou ik bij Ex Hex ook wel willen doen maar anno 2014 stoot ik dan mijn hoofd. Iedereen die van ongecompliceerde powerpop kan genieten kan ik aanraden nummers als ‘How You Got That Girl’ of ‘Waste Your Time’ eens te beluisteren. De kleine sneer naar een andere door mij geliefde, wat meer zweverige, vrouwenband in ‘War Paint’ moet ik ze maar proberen te vergeven. Hopla, nog maar een keertje draaien die plaat!


mij=Merge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top