Judy Blank – When The Storm Hits

Judy Blank - When The Storm HitsHet verzadigingspunt qua talentenjachten op tv is zo onderhand wel bereikt. Bij mij althans wel. ‘De beste singer-songwriter van Nederland’ vind ik een van de leukste varianten van al deze programma’s, al moet ik bekennen dat ik hier ook niet echt meer voor thuisblijf, aan het derde seizoen ben ik niet meer begonnen. Het tweede seizoen volgde ik nog wel. Michael Prins won, en dat was verdiend. Maar minstens zo interessant vond ik een andere deelneemster. Judy Blank sprong er voor mij uit door haar mooie melancholische liedjes, gezongen met haar sterke en ietwat rauwe stem. Ze schopte het tot de finale, speelde daarna op het North Sea Jazz Festival en Lowlands. Oude rot Seasick Steve kreeg haar in de smiezen, liet zijn bewondering voor haar keer op keer blijken en nodigde haar een aantal keren uit om met hem mee te spelen. Afgelopen zomer kwam Blanks debuutcd uit. Judy Blank is nog maar negentien jaar maar klinkt allerminst als een jong en naïef tienermeisje. When The Storm Hits is een knap album met tien mooie, melancholische en jazzy liedjes. De sfeer is intiem, de instrumentatie bescheiden en hier en daar verfraaid met mooie strijkersarrangementen. Hoogtepunten zijn het meeslepende “Foolish Child”, het loom jazzy “Not Today”, het sterke “Astronaut” en de titelsong, waarin blazers een prominente rol hebben. Speciale vermelding is voor opener “Bigger”, het is een van de mooiste liedjes die ik dit jaar hoorde. When The Storm Hits is een veelbelovend debuutalbum van een groot talent. Het enige wat ik er op aan kan merken is dat de Engelse uitspraak hier en daar wel wat beter kan. Klein puntje van kritiek, wat ik wijt aan Blanks jonge leeftijd. Er is een Engelse zangeres die ook op negentienjarige leeftijd debuteerde. Judy Blank doet mij bij vlagen aan dat hele grote talent denken.


mij=Eigen Beheer

2 reacties

 1. Hee Janineka,

  Ik ben via Google op zoek naar de spotify-link van mijn album, ik scroll verder en lees voor het eerst deze recensie. It’s been a few years; maar ik wil je alsnog even bedanken. Ik waardeer het enorm dat je de moeite hebt genomen om naar mijn plaat te luisteren en dan ook nog zoiets aardigs te schrijven. Doet me goed! Ook het item over Hans Hannemann net even gelezen; ik heb hem afgelopen najaar ontmoet doordat we een show in Venray samen deden tijdens de Popronde. Een zeer getalenteerde jongen met een groot charisma.

  Anyway: nogmaals bedankt, en keep up the good work!

  Liefs Judy

  • Janineka

   Hoi Judy,

   Bedankt voor je complimenten! Heel leuk om te horen maar dat heb je allemaal aan jezelf te danken en aan je veelbelovende debuutalbum. Ik volg je al een tijdje op Facebook en heb dus kunnen lezen dat je veel inspiratie hebt opgedaan in Amerika. Ik hoop dat je snel met een volgend album komt en dan lees je daar hier vast wat over terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven