Karina ESP – A Still From The Film

Karina ESP - A Still From The FilmEen oplage van 150 stuks, enkel op vinyl verkrijgbaar. Labels die dit soort muzikale projecten een kans geven verdienen sowieso al een standbeeld. In dit geval het Belgische Morc Tapes. Het gaat hier om de release van A Still From The Film van Karina ESP. Hierachter zit de Engelsman Chris Gowers die een geluid neerzet als een kunstwerk dat je zelf moet finetunen. Je krijgt drones en ambient, maar ook gitaarwerk en vocalen ontbreken niet. In slecht vier songs, waarbij de opener alleen al ruim 24 minuten in beslag neemt, vertelt hij zijn verhaal. Geen makkelijke kost, dus je moet er echt even voor gaan zitten. Het liefst in een ruimte waar niemand je stoort. De koptelefoon zou ik er pas later bij pakken, want af en toe kraakt het behoorlijk. Het maakt dat zelfs de doorgewinterde ambientfan zich vast ongemakkelijk zal voelen. Het is even geleden dat ik in het Stedelijk Museum was, maar dit album zou er niet misstaan. Misschien met een prachtige video erbij. Om het eens van een andere kant te bekijken. Waar het laatste ambient-achtige Pink Floyd-album veel aandacht krijgt, verdient deze wat zwaardere maar puurdere broer toch zeker de helft aan aandacht en de leegverkoop van alle exemplaren.


mij=Morc Tapes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top