Karma To Burn – Arch Stanton

Karma To Burn - Arch StantonKarma To Burn is terug bij af en dat siert de band. Ooit kreeg ik van Roadrunner een 10-inch van een onbeduidend bandje in een tijd dat Kyuss groot was, Fatso Jetson de podia bestormde en Clutch inzag hoeveel andere genres er nog waren om te ontdekken. Karma To Burn was een instrumentale stonerband met een opzwepend geluid dat voor mij een gat opvulde tussen 35007 en 7Zuma7. De band kwam uit de Appelachen en liet horen hoe het klonk als jonge houthakkers zich met drank en muziek inlieten. Dat boerenvertoon was behoorlijk indrukwekkend. Enfin, de platenmaatschappij wilde er een zanger bij, een geblondeerde losbol die drugs belangrijker vond dan zijn zangpartijen en Karma To Burn werd al snel van het vizier afgehaald omdat de band vaker niet dan wel kwam opdagen. In de film The Good, The Bad And The Ugly gaan drie vrijbuiters tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog op zoek naar een goudschat die in het graf van Arch Stanton op Sad Hill verborgen zou liggen. Het is een zoektocht naar de hebzucht in de mens. Iedereen in de film is hebberig, achterbaks, corrupt en amoralistisch. Sergio Leone schetst een wereld vol chaos waarin iedereen zijn hoofd boven water moet houden. Lee Van Cleef die ‘The Bad’ speelt en ‘Angel Eyes’ wordt genoemd moet het als eerste afleggen tegen twee heren die, ondanks dat ze elkaar de tent uitvechten, moeten samenwerken om tot de vindplaats van de schat te komen. Enfin, de vocalist alias ‘Angel Eyes’ is afgeschud en uitgeschakeld. Het broeierige samenspel van de twee overige heren moet uitmaken wie nou ‘The Good’ en wie nou ‘The Ugly’ is. Dit instrumentale plaatje is een pistolenduel in acht songs, een stonervariant op Morricone’s soundtracks dat laat horen hoe de heren zich momenteel tot elkaar verhouden. Inclusief thematiek die Karma To Burn ons al vijftien jaar geleden voorschotelde.


mij=Faba/Deepdive/Bertus

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven