Knupperpouf – Wintry Spring

Knupperpouf - Wintry SpringHet is altijd goed om je goede en je slechte kanten te kennen. En dat geldt ook voor je muzikale mogelijkheden. Nicolette Lie kan veel. Zo bespeelt ze hier drums (afgestudeerd aan het conservatorium), bas, gitaar, keyboard en mandoline. Maar de vocalen zijn waarschijnlijk niet haar sterkste kant. Deze blijven op de vierde EP – die alweer een tijdje uit is – van Knupperpouf, getiteld Wintry Spring dan ook beperkt tot de achtergrond. Voor de voorgrond van drie liedjes is daarom Marloes Vermeulen (Julia P.) aangetrokken. Het liedje “Op Bezoek Bij Jeanne” had ook best door Vermeulen mogen worden gezongen. De mannelijke zangpartij, Ruben Marseille, vind ik namelijk niet zo’n heel bijzondere keuze. Maar de andere liedjes zijn van een hoog niveau en dit keer alles in het Nederlands. Op de instrumentale titelsong na, maar die mag er ook zijn. Het mooiste vind ik de opener “Rekenschap” over de stappen die gezet moeten worden om de liefde te laten ontluiken. De song zou zo op het repertoire van Spinvis kunnen. De conclusie is dat dit kleinood het weer verdient om gehoord te worden. Na vier EP’s, ik zei het al eerder bij de derde EP, mag er nu wel een volledig album komen met eventueel een selectie van deze EP’s. Maar dan wel met Vermeulen op zang. En bij een platenmaatschappij, want dit verdient een groter publiek.


mij=Eigen beheer

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top