Nid & Sancy – The Cut-Up Jeans Technique

Nid & Sancy - The Cut-Up Jeans TechniqueApple weigerde tot twee keer toe de app van het Belgische technoduo Nid & Sancy, waarbij je je smartphone moest blijven schudden om te muziek te horen. Toch zonde dat de plaat verder zo weinig pers gehaald heeft. Die geinige do-it-yourself attitude had beter verdiend. Het is inmiddels al 2005 dat Nid & Sancy hun vorige plaat uitbracht. Ze kondigden destijds al aan dat ze nog één machtige sampleplaat gingen uitbrengen die enorm moest gaan knallen, die vervolgens keer op keer werd uitgesteld. The Cut-Up Jeans Techinque is inderdaad redelijk compromisloos geworden en mengt acid rave, techno en diverse vocale samples. Het titelnummer is lekker, een beetje Boys Noize oude stijl. Heerlijk ravemateriaal voor illegale feestjes: kort, hevig en lollig. De sirenes, kettingzaaggeluiden, scratchfouten en bleeps zijn al voorgemixt. Ook “Rand3s Attack” is vrij log en geurt nog een beetje naar Gesaffelstein en T. Raumschmiere. Soulwax schijnt fan van ze te zijn, maar eerlijk gezegd ben ik wel net wat meer fan van Soulwax dan van Nid & Sancy. Het is jammer dat er geen Shazam voor films bestaat, want ik heb geen idee waar de stemsamples her en der vandaan komen.


mij=Digital Piss Factory

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top