Thug Entrancer – Death after Life

Thug Entrancer - Death after LifeMet zo’n albumtitel moet ik natuurlijk gelijk aan de nieuwe plaat van Flying Lotus denken (You’re Dead!). Die propt 19 songfragmenten in minder dan een half uur, weeft de dood als Groot Thema erdoorheen en boezemt met de clip van “Never Catch Me” diepe indruk in. Maar Death After Life is dus een bleepy technoplaat die helemaal niets met sterven te maken heeft, behalve dan misschien dat je ongeveer dood moet zijn om dit leuk te vinden. Man man man, wat een sahaaaaie bedoening. Ryan McRyhew is van Denver naar Chicago verhuisd, weet alles van hiphop en elektronische muziek en zijn albumtitel is in dit geval een totaal willekeurige shout-out naar het album Life after Death van The Notorious B.I.G. want yolo, ofzo. Deze plaat moest iets met ambient, posttechno, eenzaamheid en landschappen voorstellen na zijn eerdere wat puntigere IDM-werk, waarbij de tracks nu voor het gemak ook maar geen titel gekregen hebben. Zodat ik nu met recht kan opschrijven dat track 4 nog veel saaier is dan track 9, maar dat track 7 nog wel lekker trippy is en leuke handklapjes heeft. Succes met deze informatie, mensen. In Amerika komt de plaat uit op het gave Softwarelabel van ultieme vaaghipster Daniel Lopatin, waarmee Thug Entrancer dan wel weer credible genoeg is om dit weekend op het Utrechtse festival Le Guess Who te staan.


mij=Electronic / Chicago / juke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top