Trampled By Turtles – Wild Animals

Trampled By Turtles - Wild AnimalsVolgens mij heb je het in Amerika wel gemaakt als je bij David Letterman op mag treden. Het uit Duluth, Minnesota afkomstige Trampled by Turtles stond hier inmiddels twee keer. De laatste keer was in juli van dit jaar, toen ze “Are You Behind The Shining Star” speelden, afkomstig van hun zevende album getiteld Wild Animals. Was het vijftal oorspronkelijk meer gericht op de traditionele bluegrassmarkt, tegenwoordig is hun muziek ook toegankelijk voor hen die het niet al te puur willen hebben. De productie van deze schijf was in handen van Alan Sparhawk, die we kennen als voorman van Low. Of hij de veroorzaker is weet ik niet, maar onze vrienden hebben het tempo omlaag geschroefd, waardoor de liedjes het op zich het nu meer dan ooit zelf moeten doen en de luisteraar er eens echt voor moet gaan zitten. Dat is wat mij betreft geen probleem. Het is een heerlijke plaat, die ze live – ik zag ze eerder dit jaar – ook helemaal waar kunnen maken. En af en toe mag het toch nog wel even los, zoals in “Come Back Home” en “Western World”. De status van Trampled by Turtles zal met Wild Animals alleen maar groter worden. Eerdaags staan ze op het nog relatief kleinschalige Crossing Border, maar na hun volgende plaat gaan alle deuren open. Als u nu nog aanhaakt, dan kunt u zeggen: ‘ik zei het toch’. En al die oude bluegrass-puristen? Tja, die zullen op zoek moeten naar andere bronnen of hun eerste platen blijven draaien.


mij=Banjodad/Bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven