Vallenfyre – Splinters

Vallenfyre - SplintersVallenfyre werd opgericht door Gregor Mackintosh die we vooral kennen als oprichter en gitarist van Paradise Lost. Hij schreef zowat het gehele album Icon en was verantwoordelijk voor songs als “Ember’s Fire” en “True Belief”. Songs die in mijn optiek tot de allermooiste in metalland behoren. Na zijn vaders dood wilde Mackintosh een tribute voor zijn vader maken, maar wel een metalplaat met een heus rouwrandje. Dat werd A Fragile King. Nu is er de opvolger Splinters. En Greg brulde, sneerde en rochelde dat het een lieve lust was. Als fan van Bolt Thrower, Death, Nausea, Terrorizer en Carnivore had de zingende gitarist al snel de juiste toon te pakken. Maar Greg groef dieper in ‘t rijke metalverleden. Hij zoog het werk op van Celtic Frost, Autopsy, Antisect, Discharge, Nihilist, Napalm Death, Bathory en Conflict en liet Kurt Ballou van Converge de boel produceren. Samen met gitarist Hamish Glencross van My Dying Bride, bassist Scoot van Doom en drummer Adrian Erlandsson van At The Gates, Paradise Lost en The Haunted kon Greg zijn demonen te lijf met een typische deathmetal-Entombed-sound die soms doorschiet naar loodzware doommetal, wat grindcore en wat punk. Eigenlijk precies datgene wat To Ride Shoot Straight And Tell The Truth van Entombed zo’n klassieker maakt. Vergeet dus gewoon Paradise Lost, Greg Mackintosh heeft met Vallenfyre bewezen dat de verwerking van heel wat narigheid ook weer iets prachtigs kan opleveren. In zijn geval een van de heftigste death- en doommetalplaten van de afgelopen jaren.


mij=Century Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top