Viet Cong – Cassette

Viet Cong - CassetteHeeft u het Canadese Viet Cong ergens in 2013 live gezien, dan hebt u mogelijk – hipster als u bent – de cassette die ze bij zich hadden aangeschaft. Was u hier niet bij, dan is er nu de release hiervan op cd met als verrassende titel Cassette. Viet Cong is voortgekomen uit de band Women die na een letterlijk knallende ruzie en een los daarvan staand overlijden aan zijn einde kwam. Aan het roer staan Matt Fiegel en Scott Munro en de band brengt muziek zoals Bowie die begin jaren zeventig maakte, aangevuld met de nodige wave/postpunk-invloeden uit de tachtiger jaren. Hier is dus weinig hipster aan. Cassette duurt slechts een halfuur, maar maakt vanaf de eerste tonen in “Throw It Away” indruk. En dat met gebruik van een synthesizer, u hoort het me niet vaak zeggen! Naast zes songs van eigen hand coveren ze “Dark Entries” van het ook door Bowie beïnvloedde Bauhaus. Begin volgend jaar staat het eerste album op de planning, maar deze e.p. mag u niet missen. Sterke songs, venijnige hooks, ongepolijst en een knipoog naar voorbije tijden. Binnenkort in Nederland te zien op Le Guess Who. Dit lijkt me genoeg reden voor een bezoek aan dit festival met de toch al niet misselijke programmering.


mij=Mexican Summer/Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top