Enabler – La Fin Absolue Du Monde

Enabler - La Fin Absolue Du MondeDe derde CD alweer voor Enabler, de hardcoreband met thrash- en deathmetalinvloeden. De mastering was in handen van Steve Austin van Today Is The Day, dus dan witte gullie ut wel! Metalcore is heel even hip geweest. Omdat het genre liet horen hoe weinig verschillen er eigenlijk tussen metal en hardcore zijn. Converge had als een van de eersten door hoe goed beide genres elkaar aanvulden. Daarna ging het mis en moest het ene genre boeten voor de ander. Enabler uit Milwaukee is een trio dat vooral uit de hardcore-hoek komt. Wat Austin goed heeft begrepen is dat het geluid van Enabler vooral een confronterend totaalgeluid moest zijn zonder de nadruk te leggen op of de drums of de gitaarpartijen. Het is één lompe auditieve razernij geworden die het midden houdt tussen Earth Crisis en Coliseum en tussen Converge en Integrity. La Fin Absolue Du Monde gaat over de teloorgang van de maatschappij. Het gaat over de mensheid die zichzelf met alle hoofdzonden ten gronde richt. Me dunkt dat je dan geen adempauzes wilt inlassen. In één ruk wil je de wereld laten ontkrachten, liefst met een bulldozer die met 200 kilometer per uur alles omver dendert. Ik geloof dat Enabler dat aardig op muziek heeft weten over te brengen.


mij=Century Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven