Afterpartees – Glitter Lizard

Afterpartees - Glitter LizardSchatjes zijn het: de jongens van Afterpartees. Die conclusie trok ik na het zien van een instore-optreden op Record Store Day. Aansluitend had ik maar wat graag hun single willen kopen, ware het niet dat deze uitverkocht was. Rock ‘n’ roll zoals het bedoeld is, maar door jongens die zich buiten het podium weinig rock ‘n’ roll gedragen. Houden zo! De Horstenaren stonden niet veel later op Pinkpop. En dat zonder een album op zak! Het platencontract werd hierna snel getekend en nu, in januari 2015, is hij er dan eindelijk het debuutalbum Glitter Lizard. Afterpartees zijn geen instrumentvirtuozen. Ze moeten het hebben van de energie en vooral de ongelooflijk catchy post-punkpopnummers. En dit alles rammelt heerlijk aan alle kanten. De kunst is uiteraard om dit op een geluidsdrager te vangen. Ik zal eerlijk zeggen dat ik ondersteunend livebeeld mis, maar ondanks dat valt Glitter Lizard nergens tegen. Twaalf liedjes worden er over je heen gestort waarbij de kortste nog geen anderhalve minuut duurt en de langste de vier minuten niet haalt. Kortom: gaan met die banaan. En voor je het weet sta je door de kamer te stuiteren en heeft het publiek thuis zo hun eigen beeld bij de plaat. En, veel belangrijker, samen met jou een goed humeur.


mij=Excelsior/V2

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top