Barbarisms – Barbarisms

Barbarisms - BarbarismsLekker zoeken op het internet is het niet als je info over Barbarisms zoekt. Tik je aanvullend echter de naam in van Nicholas Faraone of Control Freak Kitten Records dan komt het alsnog helemaal goed. Faraone is de frontman van de anti-folkband Barbarisms. Hij werd geboren in Amerika,maar besloot eropuit te trekken en hij heeft nu Stockholm als thuisbasis. Samen met twee Zweden vormt hij Barbarisms. Hierin gebruikt hij zijn reis -en levenservaringen als inspiratiebron. Soms heeft zo’n folkie wat sufs, maar Faraone klinkt energiek en rauw, zoals we in Engeland Jake Bugg (althans op zijn debuut) en ik Amerika Jeffrey Lewis kennen. Het debuut Barbarisms vraagt wnl wat moeite, maar geeft dan al zijn schoonheid – hoe rauw en lo-fi ook – prijs. Bijzonder zijn ook de teksten. Zo bezingt hij een dronkenmansnacht op “Macaulay Culkin On Pizza”: ‘ We ordered pizza to keep the girls awake, the island on casters kept sliding away, They smoked electric cigarettes, sucking the tip bright blue’. Kom er maar eens op, en dat met zijn breekbare stem die zich in allerlei bochten wringt. Heerlijk.


mij=Control Freak Kitten Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven