Bed Rugs – Cycle

Bed Rugs - CycleAls het zou kunnen dan zou ik graag in Professor Barabas’ teletijdmachine stappen om dan in Londen eind 1966 te belanden. Dit vooral om daar Pink Floyd te ervaren met aan het stuur Syd Barrett. En als we er toch zijn dan meteen maar alle andere muzikale psychedelica te bekijken, want Londen was hip. Ja, wat moet dat geweldig geweest zijn. Inmiddels is het 2015 en Barrett is al lang niet meer onder ons. De muziekstroming waarin hij zich begaf lijkt echter meer dan ooit weer hip te zijn. Het Antwerpse vijftal Bed Rugs is zo’n band die deze erfenis probeert uit te buiten. Cycle is hun tweede volwaardige album en meer dan ooit een muzikaal geheel. Was er eerder nog wel eens een eigenwijs rammelend liedje, nu lijken alle plooien weggestreken. Cycle is dan ook een trip die je moet ondergaan en waar je je soms zelfs dansend in kunt verliezen. De zangpartijen zijn ondergedompeld in een cocktail van gitaren, drums en keyboard die klinkt als een draaikolk waar je niet meer uit komt. Door het spannende resultaat is het uiteindelijk meer dan een jaren zestig copycat. Bed Rugs leveren anno 2015 een heel fijne psychedelische plaat af. Benieuwd waar in de loop van dit jaar onze eigen Jacco Gardner mee komt. De lat ligt hoog.


mij=Waste My Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top