Drive By Wire – The Whole Shebang

Drive By Wire - The Whole ShebangNederland Rockland. Nee, dat is er nooit van gekomen. Helaas. Toch zijn er best bands die het rockhart op de goede plek hebben zitten. Kersverse, maar ook oudgedienden zoals de band rond Simone Holsbeek Drive By Wire. In de jaren negentig speelde ze met haar indierockband The Cords in het voorprogramma van The Gun Club, nam verscheidende sessies op bij John Peel en wist het zelfs tot tv-optredens in Australië te schoppen. Hierna was er samen met haar man de lo-fi-band Telefunk, die er na diens onverwacht overlijden uiteraard mee ophield. Hier had een punt kunnen staan, maar Simone dook weer op met een nieuwe band Drive By Wire. Hier bracht ze tot op heden twee albums mee uit (in 2006 en 2008), waarna er een tussendoortje was met een reünie van The Cords. Maar Drive By Wire is terug met The Whole Shebang. Een album met een heerlijk vette sound, geproduceerd door René Rutten van The Gathering: de gitaar ronkt, de drum dreunen en bovenal is er de stem van Holsbeek die door merg en been gaat. Drive By Wire is een band die de rockgeschiedenis in zich draagt: de stoner van Kyuss, de grunge van Coubain, de indie van PJ Harvey, de hardrock seventies van Blue Cheer en – door de dansbare stukken her en der – de heftige uitvoering van Earth & Fire. Ze zijn alleen te oud voor de nieuwe hype, komen uit een koud kikkerlandje en veroveren de wereld vanuit Deventer. Dat gaat het niet worden, maar in een rechtvaardige rockwereld was dit een vet succes.


mij=My First Sonny Weissmuller/Konkurent

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top