Landlady – Upright Behaviour

Landlady - Upright BehaviourVakantietijd: de jaarlijstjesbalans is opgemaakt en er zijn nog wat reeds geschreven stukjes die de komende week on-line gaan. Het is ook even tijd om de cd-kast op te ruimen en even sorry te zeggen tegen de releases uit de eerste helft 2014 waarvoor ik geen tijd vond om er iets over te zeggen: ‘sorry’. Aan de goede kant van 2014, al is het krap aan, zit de tweede release van Landlady, getiteld Upright Behaviour. Landlady is een gezelschap uit Brooklyn met aan het stuur Adam Schatz. Schatz is een multi-instrumentalist die zijn talenten op veel plekken aanbiedt, zoals in ManMan en Father Figures. Maar dus ook in Landlady. Om het geluid te beschrijven op Upright Behaviour moet ik even op mijn hoofd krabben. Het is experimentele muziek, duidelijk. Ik moet mede door de stem van Schatz wel wat aan Pere Ubu denken. Maar ook dit dekt de lading niet. Er zijn de nodige psychedelische lagen, denk aan het latere werk van The Beatles. Maar dit dekt de lading niet. Er is een indierockrandje, denk aan The Flaming Lips. Maar dan nog dekt dit de lading niet. En ze hebben ook wel wat van elektrostadsgenoten MGMT. Maar, je raadt het al, ook dit dekt de lading niet. Misschien moet ik het er wel op houden dat Landlady klinkt als Landlady. De liedjes variëren van kort en krachtig, naar wat langer en uitwaaiend. Ze zitten echter altijd vol met onverwachte wendingen. Eigenwijs, niet al te hapklare brokken en qua sound vol muziekgeschiedenis, maar toch ook helemaal 2014. En houdbaar tot ver na 2015.


mij=Hometapes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top