90 Day Jane – Essence of Time

90 Day Jane - Essence of TimeEen goede bandnaam kan het verschil maken. 90 Day Jane is genoemd naar een blogster die ooit bij wijze van luguber kunstproject online aankondigde zich 90 dagen later van het leven te benemen. En, gaat u dit verhaal nog vergeten? Nee, hè? 90 Day Jane dus, uit Limburg. Essence Of Time is hun tweede EP, en bevat vier tracks. Wat in de eerste plaats opvalt is dat de band goed ingespeeld is. De band laat in vier eigen songs horen niet alleen fatsoenlijke composities op te kunnen zetten, maar die ook nog eens vakkundig uit te kunnen voeren. Bovendien is de productie om door een ringetje te halen. Het resultaat is een EP waarvan de tracks moeiteloos mekunnen op een zender als 3FM. Tot zover het goede nieuws. Wat ontbreekt is een eigen gezicht. Het is Amerikaanse radiorock à la 3 Doors Down en aanverwanten en de heren halen dus een kunstje uit dat volgens mij al een tijdje over zijn houdbaarheidsdatum is. Alleen afsluiter “Your World” heeft net dat beetje extra pit waardoor het meer wordt dan – weliswaar goed uitgevoerde – popmetal-binnen-de-lijntjes. Deze EP is zeker geen straf om te beluisteren, maar een album lang dergelijk materiaal zou ik niet trekken. Tegelijkertijd ben ik er na het beluisteren van deze EP van overtuigd dat ze ook beter moeten kunnen. Met iets meer compositorisch lef zou 90 Day Jane volgens mij een reuzenstap vooruit kunnen maken.


mij=Eigen beheer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven