Guy Brisaert & Tax Clan – The Tax Clan Album

Guy Brisaert & Tax Clan - The Tax Clan Album‘Ik wil geen kleuren meer maar alles in het zwart’. Als u herkent had dat het origineel “Paint It Black” van The Rolling Stones is, dan bent u een (vertaalde) songtekstkenner of een Belg. “In Het Zwart” was namelijk een bescheiden hit in België. Het leverde verder de nodige publiciteit op voor Guy Brisaert: het duo Jagger/Richards stelt hoge eisen als ze akkoord gaan met een vertaling. Brisaert is een ouwe rocker, maar volgens mij één die nooit doorgebroken is. Althans ik kan verrekte weinig over hem vinden. De Tax Clan is een heropgerichte band met oude leden maar ook met enkele jongelingen. De single “In Het Zwart” is als bonus aan de cd The Tax Clan Album toegevoegd. Een zwart-wit foto van het rauwe hoofd van Brisaert siert de hoes van de digipack. Het album bevat geen covers, maar uitsluitend eigen werk. In het Vlaams, dat wel. Qua rocksound moet ik wel wat aan De Kreuners denken, of aan onze eigen Peter Koelewijn. Muziek van weleer, maar wat mij betreft niet vervelend om naar te luisteren. Dat is deze cd ook niet. De nummers rocken aanvankelijk lekker weg en je krijgt zin om mee te zingen. Na vier songs zakt het wat in bij een door reggaerimte ondersteund “Katje”. Bij de gevoelige zevende track “Soms Zie Ik Je Weer” wordt de aandacht weer teruggepakt en die wordt niet meer losgelaten. The Tax Clan Album predikt geen revolutie, maar waarom zou dat altijd moeten: van een niet-moeilijk-doen-rechttoe-rechtaan-rockplaat is ook prima te genieten.


mij=Monkey Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven