Charlie Plane – Way Out

Charlie Plane - Way OutDe voorzijde van de hoes van Way Out, de nieuwste EP van Charlie Plane doet mij aan een rorschachtest denken. Met dit verschil dat enkel de outline van de afbeelding hier associaties mee oproept. De monochrome ‘inktvlek’ is in dit geval een collage van landschappen. Dit is vast bewust gedaan, want op opener “Endless Night” zingt Charlotte Lacombe al gelijk: ‘And I can’t let it go till I find a real meaning.’ Een zoektocht naar betekenis dùs! Dit gebeurt niet alleen in eindeloze nachten zoals in de openingssong, maar ook in het vroege ochtendlicht, zoals in “Daylight” en “There To Find”. Charlotte Lancombe en haar muzikale partner Shob (Geoffrey Neau) nemen je als luisteraar mee in deze zoektocht door middel van in herfstige okertinten gehulde liedjes vol zwaar aangezette piano akkoorden en stemmige celloklanken. Liedjes waarin de stem van Charlotte Lancombe een hoofdrol opeist, een stem die herinneringen oproept aan Sinéad O’Connor en Beth Orthon. Als songs voorzien zijn van zulke vocalen kan de herfst (de EP kwam al in november uit) wat mij betreft niet lang genoeg duren. Helaas is op deze EP na zes nummers, met titeltrack “Way Out”, de koek al weer op. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als een repeatknop.


mij=Bam Balam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top