Note To Amy – Life Is Not Enough

Note To Amy - Life Is Not EnoughWat maakt dat een bandje over goede songs beschikt? Wat zijn goede songs eigenlijk? In de muziekhistorie hebben daarover nogal wat mensen zich gebogen en de aandacht is ontzettend verschoven na verloop van tijd. Vroeger was harmonie zowat topprioriteit. Instrumenten en zang moesten elkaar aanvullen en versterken. In de popmuziek is sinds de jaren ’60 de nadruk komen te liggen op een inhoudelijk goed verhaal dat ingekleurd en verduidelijkt werd met een onderscheidend instrumentarium voor de broodnodige accenten. Nu staan we met tal van genres en stijlen aan de vooravond van een nieuw ethisch reveil, ook in popmuziek. De aanspreekvorm, de toon, de klank, gepassionneerde vocalen en een stevige ritmesectie bepalen hoe een song een gedragen karakter moet hebben om een indruk achter te laten. Liefst met een unieke boodschap of in elk geval een weldoordacht idee. Zanger Remco Tuns van Note To Amy is een denker. Zijn centrale vragen op Life Is Not Enough gaan over waarom mensen doen wat ze doen en wat mensen werkelijk beweegt en motiveert. Hij stipt zaken aan in alle twaalf songs op dit album die hem plezier opleveren. Hij wil maar zeggen dat onbevangenheid, het onverwachte, chaos en destructie woorden zijn die ervoor zorgen dat Tuns het gevoel heeft dat hij alles uit het leven haalt. Note To Amy gaat voor de spannende avonturen die in het verschiet liggen. De band zoekt in onderling vertrouwen naar alles wat leuke ervaringen kan opleveren. Waarbij Tuns wel zo realistisch is om verantwoordelijkheden en verplichtingen niet zomaar overboord te kieperen. Bad Religion doet dat op geheel eigen wijze met haarfijne politieke analyses, Volbeat doet dat met amusante en soms bijster flauwe horror-verhaaltjes, Life Of Agony doet het met de zielenroerselen van een zanger die zijn komaf en identiteit probeert te doorgronden. En Note To Amy? Die plaatst zich precies tussen deze drie in met punkrock en gedragen donkere vocalen. En, overal op dit album komt de aanstekelijke kwinkslag terug waar de heren energie uit halen. Het zijn de pakkende refreintjes, de samenzang en de krachtige riffs die de puntige songs bepalen met een emotionele lading. “Going Down”, “April 3rd” en “About Murder” zijn de topsongs. De perfecte uitschieter is echter “Here They Come Now”, een voorbeeld van hoe een goed verhaal muzikaal kan uitpakken. Note To Amy heeft zichzelf op Life Is Not Enough meer dan overtroffen! Een aanwinst voor de Nederlandse poppunk met een plaat die ogenschijnlijk heel simpel en eenvoudig is, maar onderhuidse diepgang bevat.


mij=White Russian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top